Lieve klanten,

Naar aanleiding van het Coronavirus zijn wij bereid aan huis te leveren indien u zich liever niet verplaatst. Hierbij vind u een bestelformulier dat u kan gebruiken om een bestelling te plaatsen.

Laat ons weten wanneer u het vlees graag in uw bezit hebt, wij doen onze uiterste best.

Uiteraard staan niet al onze producten op deze lijst vermeld, vers vlees en bereidingen maken wij voor u graag klaar dus vermeld het gerust .

groeten Nic & Tanja

 

 

 Download:
boodschappenlijst.ods

Dry Aged Meat!  

Voor de echte smaakbeleving moet vlees - net zoals vroeger gebruikelijk was- enkele weken rijpen, bij voorkeur op het been. Door het unieke rijpingsproces krijgt dit vlees een unieke smaak en krijg je gegarandeerd een bijzonder lekker stuk vlees van hoge kwaliteit!

De beste steaks, rosbief en côte de boeufs worden maar liefst 3 weken gerijpt in onze rijpingskast in de winkel voor ze klaar zijn voor consumptie. Het is van enorm belang dat de runderrassen worden gerijpt op het been, waardoor het vlees zachter wordt en bij het bakken malser blijft. Rijpen op het bot vertaalt zich in een iets hogere kiloprijs omwille van het hogere gewichtsverlies, maar de echte "beef lover" weet dit te appreciëren. Na het rijpen ziet het vlees er aan de buitenkant zwart uit en voelt het hard en droog aan.. echter onder deze harde laag zit mals en smakelijk vlees, een ware delicatesse! Na het afsnijden van het droge gedeelte is het vlees lekker voor consumptie helder rood en boterzacht. 

Het voelt voor ons als een privilege om te kunnen werken met deze producten. 

 

Hoe bereid ik het best dry aged meat?

 

Het is belangrijk om te weten dat je dry-aged meat nooit op hoge temperatuur mag garen. Wanneer de temperatuur te hoog staat, wordt het vlees taai. Best is om het  vlees even dicht te schroeien en het vervolgens heel zachtjes rosé te laten worden. Perfect om op te dienen!

VOLG ONS OP FACEBOOK VOOR MEER NIEUWS, ACTIES EN WEDSTRIJDEN!

 Onze feestfolder 2020/2021 is beschikbaar in de winkel! raadpleeg hem ook hier onder de rubriek "folders"'t Culinairke en Hof van Attinchova stellen voor..

Het Vlaamse Ardennen Rund

Rond dit Vlaamse Ardennen Rund ontstond een Etikhoofse community. Mengvoederfabrikant, boer, slachter en slager verenigen hun krachten om met dit initiatief volop in te zetten op lokale verkoop, dierenwelzijn en een eerlijke prijs voor alle betrokkenen.

Het dier vertoeft haar leven lang op de boerderij in Etikhove, grootgebracht op de vruchtbare grond van de Vlaamse Ardennen. Gras, mais, bietenpulp, aardappelschillen, stro, een natuurlijke waterbron, al haar voeder is van eigenkweek. Daarin wordt het bedrijf bijgestaan door een mengvoederfabrikant die zijn oorsprong vindt in de streek.

Het Vlaamse Ardennen Rund is een vrouwelijk dier van het Belgische witblauw ras. Zes jaar lang wordt de koe verzorgd op het bedrijf. Het dier wordt in de buurt geslacht en bij ons verkocht. Alles gebeurt binnen een straal van 10 km rond haar geboorteplek.

Deze gezapige, gezonde en stressloze manier van leven zorgt voor een smaakbom van puur vlees.

ondek onze samengestelde vleespakketten en laat u verleiden...Download:
vleespakketten.pdf

Over 't Culinairke

Beste klanten!  van jongsaf aan ben ik zeer geboeid door het culinaire gebeuren. Ik  behaalde mijn diploma kok aan de hotelschool Ter Duinen te koksijde en nadien volgde ik een opleiding Slager te Kortrijk. De ervaring kreeg ik mee van thuis met mijn vader aan mijn zijde. Ik kreeg de kans om mij te specialiseren in het maken van koude buffetten. Toen ik trouwde met de liefde van mijn leven, besloten Tanja en ik om de slagerij over te nemen en grondig te vernieuwen in 2003.

Ondertussen zijn wij op gebied van charcuterie gekend voor onze huisgemaakte paté's, hoofdvlees,  gekookte natuurham, enz...
De gouden diploma's aan onze muur  van verschillende vakwedstrijden o.a. de Ganda vakwedstrijd waar we 4 gouden medailles behaalden, zijn voor ons de kers op de taart. De stunt op gebied van wedstrijden was zeker en vast onze deelname aan de "Eurobeef vakwedstrijd" van 2005 waar we bij een eerste deelname, direct de zilveren oscar wonnen en daarenboven ook nog 4 gouden , 3 zilveren en 2 bronzen medailles in de wacht sleepten.

6 dagen op 7 staan we gedreven en vol enthousiasme voor u klaar.
We zijn er zeker van dat onze producten en smaken u kunnen bekoren

Culinairke groetjes
Nic, Tanja, Margauxtje en het ganse team!Bekijk onze winkel